Főoldal » Hírek » Az ügyészség bíróság elé állította a szerb embercsempészt - a Vas Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Sár­vá­ri Járá­si Ügyész­ség ked­den állí­tot­ta bíró­ság elé azt az őri­zet­ben lévő szerb állam­pol­gár­sá­gú fér­fit, akit a rend­őr­jár­őrök Vas megyé­ben, Sár­vár köze­lé­ben 2022. janu­ár 2-án értek tet­ten, miköz­ben kilenc szír sze­mélyt akart a magyar-osztrák határ­hoz szállítani.

A vád sze­rint a vád­lott Magyar­or­szág déli hatá­rá­nak köze­lé­ben, Kis­szál­lás tér­sé­gé­ben vette fel a szír sze­mé­lye­ket a sze­mély­gép­ko­csi­já­ba. A mig­rán­sok koráb­ban ille­gá­li­san lép­ték át a szerb-magyar határt, isme­ret­len ember­csem­pé­szek segít­sé­gé­vel. A csem­pé­szett sze­mé­lyek Auszt­ri­á­ba akar­tak átjut­ni, ezért a férfi a magyar-osztrák határ felé indult velük. A vád­lott Szer­bi­á­ban, egy isme­ret­len sze­mély felé fenn­ál­ló, 1500 euró össze­gű tar­to­zá­sá­nak elen­ge­dé­se érde­ké­ben vál­lal­ta a szí­rek szállítását.

A rend­őr­jár­őrök a 84. számú főúton, Sár­vár köze­lé­ben ellen­őriz­ték a férfi által veze­tett autót, majd őt a mig­rán­sok­kal együtt előállították.

A Sár­vá­ri Járás­bí­ró­ság az ügyé­szi indít­vánnyal egye­ző­en vagyo­ni haszon­szer­zés végett, az állam­ha­tár átlé­pé­sé­hez több sze­mély­nek segít­sé­get nyújt­va elkö­ve­tett ember­csem­pé­szés bűn­tet­té­ben mond­ta ki bűnös­nek az őri­zet­ben lévő vád­lot­tat, akit 2 év 6 hónap vég­re­haj­tan­dó bör­tön­bün­te­tés­re ítélt, és 5 évre kiuta­sí­tott az ország területéről.

Az íté­let jogerős.