Főoldal » Hírek » Két és fél millió forintot követelt a volt barátnőjétől - a Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Sió­fo­ki Járá­si Ügyész­ség súlyos fenye­ge­tés­sel, foly­ta­tó­la­go­san elkö­ve­tett zsa­ro­lás bűn­tet­te és más bűn­cse­lek­mény miatt emelt vádat azzal a fér­fi­val szem­ben, aki hóna­po­kon keresz­tül azzal fenye­get­te koráb­bi barát­nő­jét, hogy őt és volt fér­jét is meg­öli, ha nem fizet­nek neki.

A 19 éves vád­lott és a sér­tett kap­cso­la­ta 2021 janu­ár­já­ban meg­rom­lott, ám ami­kor a nő sza­kí­ta­ni akart a fér­fi­val, a vád­lott közöl­te, hogy ezt csak akkor haj­lan­dó elfo­gad­ni, ha ő és a volt férje fizet­nek neki 500.000 forin­tot. A köve­te­lés nyo­ma­té­ko­sí­tá­sa érde­ké­ben a férfi azzal is meg­fe­nye­get­te koráb­bi barát­nő­jét, hogy amennyi­ben a kért össze­get nem kapja meg, úgy ő, vagy az isme­rő­sei „elkap­ják és meg­ve­rik” a sér­tet­tet és a volt fér­jét, illet­ve „levág­ják a fejüket”.

Az 500.000 forint átvé­te­lét köve­tő­en a férfi 2021 már­ci­u­sá­ban ismé­tel­ten fel­vet­te a kap­cso­la­tot a volt barát­nő­jé­vel, aki­től ekkor már 2.000.000 forin­tot köve­telt a kap­cso­la­tuk vég­le­ges meg­szün­te­té­se fejé­ben. A sér­tett ezt azon­ban nem fizet­te ki, hanem fel­je­len­tést tett a rend­őr­sé­gen, a sió­fo­ki nyo­mo­zók pedig rövid időn belül elfog­ták és őri­zet­be vet­ték az elkö­ve­tőt, aki­nek a letar­tóz­ta­tá­sát az ügyész­ség indít­vá­nyá­ra a bíró­ság elrendelte.

Mivel a vád­lot­tal szem­ben az elő­ál­lí­tá­sát köve­tő­en alkal­ma­zott drog­teszt több ható­anyag­ra is pozi­tív jel­zést adott, a zsa­ro­lá­son túl­me­nő­en kábí­tó­szer bir­tok­lá­sá­nak vét­sé­ge miatt is felel­nie kell.

A Sió­fo­ki Járás­bí­ró­ság­hoz benyúj­tott vád­ira­tá­ban az ügyész­ség az azóta is letar­tóz­ta­tás­ban lévő vád­lot­tal szem­ben vég­re­haj­tan­dó bör­tön­bün­te­tés és köz­ügyek­től eltil­tás kisza­bá­sát, vala­mint vagyon­el­kob­zás elren­de­lé­sét indítványozta.