Főoldal » Hírek » Siófokon érték tetten a 14 embert csempésző férfit - fotóval - a Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Sió­fo­ki Járá­si Ügyész­ség vagyo­ni haszon­szer­zés végett, több sze­mély­nek segít­sé­get nyújt­va elkö­ve­tett ember­csem­pé­szés bűn­tet­te miatt nyúj­tott be vád­ira­tot a letar­tóz­ta­tás­ban lévő kül­föl­di állam­pol­gár­ral szem­ben. A férfi az ország­ban jog­el­le­ne­sen tar­tóz­ko­dó, 14 szír sze­mélyt szál­lí­tott Auszt­ria felé, azon­ban Sió­fo­kon a rend­őrök elfog­ták őket. 

A fia­tal férfi két isme­ret­len kilé­tű ember­csem­pésszel elő­ze­te­sen meg­egye­zett abban, hogy a mig­rán­so­kat pén­zért Magyar­or­szág­ról Auszt­ri­á­ba szál­lít­ja egy bérelt kis­busszal. A vád­lott a meg­ál­la­po­dás sze­rint 2021 augusz­tu­sá­ban az állam­ha­tár kerí­té­sén létra segít­sé­gé­vel átmá­szó, és napo­kig a déli ország­rész­ben buj­ká­ló 14 főt Mohács tér­sé­gé­ben fel­vet­te, majd a kis­busz ülé­sek nél­kü­li utas­te­ré­ben lévő sze­mé­lyek­kel Auszt­ria felé indult.

A rend­őrök a ter­helt jár­mű­vét egy rend­őr­sé­gi akció kere­té­ben Sió­fo­kon ellen­őriz­ték, majd az ember­csem­pészt őri­zet­be vet­ték, a bíró­ság pedig elren­del­te letartóztatását.

Az ügyész­ség a Sió­fo­ki Járás­bí­ró­ság­ra benyúj­tott vád­ira­tá­ban bör­tön­bün­te­tést és kiuta­sí­tást indít­vá­nyo­zott a vád­lot­tal szemben.

A kép a nyo­mo­zó ható­ság szem­lé­je során készült a kis­busz utasteréről.