Főoldal » Hírek » Bíróság előtt az osztrák és török embercsempész - a Vas Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Szom­bat­he­lyi Járá­si Ügyész­ség ma állít­ja bíró­ság elé azt az őri­zet­ben lévő oszt­rák és török állam­pol­gár­sá­gú két fér­fit, aki­ket a rend­őr­jár­őrök Vas megyé­ben, az M86-os számú főúton, 2022. janu­ár 6-án, a reg­ge­li órák­ban értek tet­ten, miköz­ben nyolc afgán és egy török sze­mélyt akar­tak a magyar-osztrák határ­hoz szállítani.

A vád sze­rint a vád­lot­tak két nagy érté­kű autó­val egy isme­ret­len sze­mély­től kapott koor­di­ná­ták alap­ján Ásott­ha­lom tér­sé­gé­be men­tek, ahol egy erdő szé­lén vet­ték fel az afgán és török sze­mé­lye­ket a sze­mély­gép­ko­csi­juk­ba. Az ille­gá­lis határ­át­lé­pők 2022. janu­ár 4-én a jog­sza­bá­lyi ren­del­ke­zé­se­ket meg­sért­ve, meg nem enge­dett módon lép­ték át a szerb-magyar határt.

A csem­pé­szett sze­mé­lyek Auszt­ri­á­ba és Német­or­szág­ba akar­tak eljut­ni, ezért a vád­lot­tak a magyar-osztrák határ felé indul­tak velük. A vád­lot­tak az egyik gép­jár­mű­ben négy afgán és egy török, a másik gép­jár­mű­ben négy afgán sze­mélyt szállítottak.

A rend­őr­jár­őrök 2022. janu­ár 6-án reg­gel 7 óra körül az M84. számú főúton, Vát köze­lé­ben ellen­őriz­ték a vád­lot­tak által veze­tett autó­kat, majd az ember­csem­pé­sze­ket az ille­gá­lis határ­át­lé­pők­kel együtt előállították.

Az ember­csem­pé­szek bün­te­tő­jo­gi fele­lős­sé­gé­ről a mai napon a Szom­bat­he­lyi Járás­bí­ró­ság fog dönteni.

Az elfo­gás­ról készült fény­ké­pek a http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarrendeszet/ket-embercsempeszt-fogtak-el-a-rendorok-az-1 web­ol­da­lon érhe­tők el.