Főoldal » Hírek » Verekedés a börtönben - videóval - a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleménye

Az ügyész­ség súlyos testi sér­tés bűn­tet­té­vel vádol­ja azt a fér­fit, aki eltör­te az őt pro­vo­ká­ló rab­tár­sa orrát.

A Sop­ro­ni Járá­si Ügyész­ség vád­ira­ta sze­rint a sér­tett és a vád­lott között 2020 nya­rán az egyik Győr-Moson-Sopron megyei büntetés-végrehajtási inté­zet­ben nézet­el­té­rés ala­kult ki. Ennek követ­kez­té­ben a sér­tett az egyik reg­gel oda­ment a vád­lott zár­ká­já­hoz, fel­rán­tot­ta az ajtót és szi­dal­maz­ni kezd­te a vád­lot­tat. A vád­lott ekkor két kéz­zel hát­ra­fe­lé kezd­te tolni a sér­tet­tet, majd ököl­lel arcon is ütöt­te őt. A sér­tett véde­ke­zés­kép­pen vissza­lök­te a vád­lot­tat a zárkába.

A büntetés-végrehajtási inté­zet az ese­mény fel­szá­mo­lá­sát köve­tő­en a továb­bi szük­sé­ges intéz­ke­dé­se­ket meg­tet­te. A fog­va­tar­tot­ta­kat orvo­si vizs­gá­lat­ra hala­dék­ta­la­nul elő­ál­lí­tot­ták, az inté­zet parancs­no­ka fel­je­len­tést tett, illet­ve ezzel egy­ide­jű­leg fegyel­mi eljá­rást kezdeményezett.

A sér­tett a bán­tal­ma­zás­tól agy­ráz­kó­dást kapott és dara­bos orr­csont­tö­rést szen­ve­dett el, ami nyolc napon túl gyó­gyu­ló, súlyos sérülés.

Az ügyész­ség mér­té­kes indít­vá­nya beis­me­rés ese­té­re egy év bör­tön­bün­te­tés­re irányul.

A nyo­mo­zás során a Kapu­vá­ri Rend­őr­ka­pi­tány­ság mun­ka­tár­sai jár­tak el, az érde­mi dön­tést pedig vár­ha­tó­an a Sop­ro­ni Járás­bí­ró­ság fogja meghozni.