Főoldal » Hírek » Interneten rendelt kannabisz magokat – a Nógrád Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Balas­sa­gyar­ma­ti Járá­si Ügyész­ség vádat emelt azzal a 34 éves szé­csé­nyi fér­fi­val szem­ben, aki két­szer is kan­na­bisz mago­kat ren­delt az inter­ne­ten, mert az első ren­de­lé­sét – a rend­őr­ség köz­be­lé­pé­se foly­tán – nem kapta meg.

A férfi 2021 feb­ru­ár­já­ban egy inter­ne­tes web­áru­ház­ból 120 euró­ért ren­delt 10 kan­na­bisz magot. A nevé­re és címé­re kül­dött cso­mag ugyan beér­ke­zett Magyar­or­szág­ra, azon­ban azt a Nem­ze­ti Adó- és Vám­hi­va­tal Repü­lő­té­ri Igaz­ga­tó­sá­gá­nak mun­ka­tár­sai zárol­ták, majd a rend­őr­ség lefog­lal­ta. Mivel nem kapta meg a kül­de­ményt, a férfi már­ci­us­ban újabb 10 magot ren­delt a cég­től, ám a ható­ság ismé­tel­ten köz­be­lé­pett, így a vásár­lás ezút­tal sem sikerült.

A 20 mag­ból opti­má­lis körül­mé­nyek között akár 18 db THC tar­tal­mú ken­der­nö­vény is nevel­he­tő lett volna. A THC azon­ban kábí­tó­szer­nek minő­sül, így a növény ter­mesz­té­se is büntetendő.

Az ügyész­ség a férfi ellen kábí­tó­szer bir­tok­lá­sá­nak elő­ké­szü­le­te miatt emelt vádat, indít­vá­nyoz­ta, hogy a bíró­ság a vád­lot­tal szem­ben tár­gya­lás mel­lő­zé­sé­vel pénz­bün­te­tést szab­jon ki, a ken­der növény mag­ja­it koboz­za el, vala­mint köte­lez­ze a vád­lot­tat a közel 210.000 forint bűn­ügyi költ­ség meg­fi­ze­té­sé­re is.