Főoldal » Hírek » A börtönből is csalt a férfi - a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleménye

Vád­eme­lés az elkö­ve­tés­kor 31 éves férfi ellen, aki a büntetés-végrehajtási inté­zet által biz­to­sí­tott tele­font is csa­lás elkö­ve­té­sé­re használta.

A Győri Járá­si Ügyész­ség vád­ira­ta sze­rint az elkö­ve­tés­kor 31 éves ter­helt 2016 tava­szán bör­tön­ben töl­töt­te koráb­bi cse­lek­mé­nye­i­ért kisza­bott bün­te­té­sét. Az inté­zet által a kap­cso­lat­tar­tás­ra biz­to­sí­tott tele­font kikó­dol­ta, és ezután a tele­font újabb bűn­cse­lek­mény elkö­ve­té­sé­re használta.

A kikó­dolt tele­fo­non a ter­helt fel­hív­ta a sér­tet­tet és magát a tele­fon­tár­sa­ság mun­ka­tár­sá­nak adta ki. Arról tájé­koz­tat­ta a sér­tet­tet, hogy 150.000 forin­tot nyer­het, ezért csak bank­au­to­ma­tá­nál egy álta­la meg­adott tele­fon egyen­le­gé­re kell pénzt tölteni.

A sér­tett három alka­lom­mal, össze­sen 45.000 forin­tot töl­tött fel ilyen módon a vád­lott által meg­adott tele­fon egyen­le­gé­re, mikor is rájött, hogy becsapták.

A több­szö­rö­sen bün­te­tett elő­éle­tű vád­lott ellen, Német­or­szág­ból tör­té­nő átadá­sát köve­tő­en, most emelt vádat az ügyész­ség minő­sí­tett csa­lás vét­sé­ge miatt, vele szem­ben két évig ter­je­dő sza­bad­ság­vesz­tés is kiszabható.

A nyo­mo­zás során a Győri Rend­őr­ka­pi­tány­ság rend­őrei jár­tak el, az érde­mi dön­tést pedig vár­ha­tó­an a Győri Járás­bí­ró­ság fogja meghozni.