Főoldal » Hírek » Ismét egy kábítószer-kereskedő bukott le - a Győri Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

A Győri Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség a kábí­tó­szer­rel keres­ke­dő férfi bün­te­té­sé­nek a súlyo­sí­tá­sá­ra tett indítványt.

Az íté­let sze­rint a tol­mács­ként és online táp­lál­ko­zá­si tanács­adó­ként dol­go­zó fia­tal férfi 2021 janu­ár­já­ban és feb­ru­ár­já­ban külön­bö­ző web­ol­da­lak­ról kábí­tó­szert ren­delt. A kábí­tó­sze­rért bit­co­in­nal (digi­tá­lis fize­tő­esz­köz) fize­tett. A férfi a meg­szer­zett kábí­tó­szert érté­ke­sí­te­ni akar­ta. A nyo­mo­zó ható­ság az egyik kábí­tó­szert tar­tal­ma­zó kül­de­ményt még a kéz­be­sí­tés előtt lefog­lal­ta, a cso­mag tar­tal­mát kicse­rél­te, amit ezután a férfi átvett. A férfi moson­ma­gyar­óvá­ri laká­sán tar­tott ház­ku­ta­tás során jelen­tős mennyi­sé­gű kábí­tó­szert, annak por­ci­ó­zá­sá­hoz hasz­nált tár­gya­kat fog­lal­tak le. A férfi nem­csak érté­ke­sí­tet­te, hanem maga is fogyasz­tot­ta a kábítószert.

A Győri Tör­vény­szék a fér­fit – aki a bűnös­sé­gét az elő­ké­szí­tő ülé­sen beis­mer­te – kábítószer-kereskedelem bűn­tet­te miatt 5 év bör­tön­bün­te­tés­re, 5 év köz­ügyek­től eltil­tás­ra ítél­te. A lefog­lalt kábí­tó­szert és az azok meg­ren­de­lé­sé­hez hasz­nált műsza­ki cik­ke­ket elkobozta.

Az íté­let ellen az ügyész a bün­te­tés súlyo­sí­tá­sa érde­ké­ben fel­leb­be­zést jelen­tett be.

A Győri Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség állás­pont­ja sze­rint a kábí­tó­szer­rel kap­cso­la­tos bűn­cse­lek­mé­nyek aggasz­tó­an gya­ko­ri­ak, a fia­tal, ezért befo­lyá­sol­ha­tóbb kor­osz­tály szá­má­ra komoly veszélyt jelen­te­nek, sok­szor hely­re­hoz­ha­tat­lan követ­kez­mé­nyek­kel jár­nak. Mind­er­re figye­lem­mel szi­go­rúbb bün­te­tést kell kiszab­ni a fér­fi­val szem­ben. A tör­vény értel­mé­ben a sza­bad­ság­vesz­tést fegy­ház­ban kell végrehajtani.

Másod­fo­kon a Győri Íté­lő­táb­la fog dönteni.