Főoldal » Hírek » Több, mint 800 tő kannabiszt termesztett - a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyész­ség vádat emelt azzal a fér­fi­val szem­ben, aki a szerb-magyar határ köze­lé­ben levő tanyá­ján több par­cel­lá­ban eladás­ra ter­mesz­tett kannabiszt.

A szerb állam­pol­gár­sá­gú vád­lot­tat a bíró­ság koráb­ban már fegy­ház­bün­te­tés­re ítél­te kábí­tó­szer bir­tok­lá­sa miatt. Sza­ba­du­lá­sát köve­tő­en a férfi a határ köze­lé­ben tanyát vett, ahol már 2020-ban kan­na­biszt ter­mesz­tett és érté­ke­sí­tett. Az ültet­vényt 2021-ben bőví­tet­te, vala­mint a növény neve­lé­sé­hez, szá­rí­tá­sá­hoz, por­ci­ó­zá­sá­hoz szük­sé­ges esz­kö­zö­ket, beren­de­zé­se­ket besze­rez­te, az épü­let pad­lá­sán szá­rí­tó hely­sé­get ala­kí­tott ki. Ezt köve­tő­en 12 nagyobb par­cel­lá­ból álló szek­tort ala­kí­tott ki, ahova a rend­sze­res érté­ke­sí­tés érde­ké­ben elté­rő fej­lett­sé­gi fokú, össze­sen 863 tő kan­na­bisz növényt ültetett.

A rend­őr­ség 2021. júni­u­sá­ban a növé­nye­ket lefog­lal­ta, azok kábí­tó­szer­nek minő­sü­lő kan­na­bi­no­id vegyü­le­tet tar­tal­maz­tak, és a tövek száma a jelen­tős mennyi­ség alsó hatá­rát meghaladta.

A főügyész­ség a vád­lot­tat jelen­tős mennyi­ség­re elkö­ve­tett kábítószer-kereskedelem bűn­tet­té­vel vádol­ja, amely élet­fogy­tig tartó sza­bad­ság­vesz­tés bün­te­tés­sel fenye­ge­tett bűncselekmény.

A vád­eme­lés­kor letar­tóz­ta­tás­ban lévő férfi bűnös­sé­gé­ről a Sze­ge­di Tör­vény­szék fog dönteni.