Főoldal » Hírek » Játék bokszolásnak testi sértés lett a vége - videó - a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Tata­bá­nyai Járá­si Ügyész­ség súlyos testi sér­tés bűn­tet­te miatt emelt vádat azzal a fia­tal­ko­rú fér­fi­val szem­ben, aki 2021 novem­be­ré­ben egy játék­ból indult bok­szo­lás során úgy meg­ütöt­te a sér­tet­tet, hogy emi­att a sér­tett­nek súlyos szem­üreg­ke­ret­csont sérü­lé­se keletkezett. 

A vád­irat lénye­ge sze­rint a vád­lott és a sér­tett 2021. novem­ber 22-én 17 óra 30 perc körü­li idő­ben Tata­bá­nyán egy köz­épü­let lép­cső­je alat­ti terü­le­ten meg­ál­la­po­dott abban, hogy játék­ból bok­szol­nak egy­más­sal úgy, hogy nem ütnek tel­jes erő­ből. A vád­lott ezt a játék­sza­bályt azon­ban nem tar­tot­ta be, a sér­tett fejét, has­tá­jé­kát több­ször meg­ütöt­te, miköz­ben a sér­tett hát­rált és véde­ke­zett. Ezután a sér­tett a vád­lot­tat com­bon rúgta, mire a vád­lott ököl­lel, erő­sen meg­ütöt­te a sér­tett arcát, aki ettől a föld­re esett.

A sér­tett­nek a bán­tal­ma­zás követ­kez­té­ben nyolc napon túl gyó­gyu­ló szem­üreg­ke­ret­csont töré­se keletkezett.

Az ügyész­ség a fia­tal­ko­rú­val szem­ben súlyos testi sér­tés bűn­tet­té­nek elkö­ve­té­se miatt nyúj­tott be vád­ira­tot a Tata­bá­nyai Járás­bí­ró­ság­ra és a vád­irat­ban töb­bek között indít­ványt tett arra, hogy a járás­bí­ró­ság hosszabb idő­tar­tam­ra bocsás­sa pró­bá­ra és ren­del­je el a párt­fo­gó felügyeletét.

A vide­ón a bok­szo­lás egy része látható.