Főoldal » Hírek » Indítvány a munkatársnője életét kioltó gyanúsított letartóztatására - a Veszprém Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Veszp­rém Megyei Főügyész­ség letar­tóz­ta­tá­sát indít­vá­nyoz­ta annak a 25 éves fér­fi­nak, aki a meg­ala­po­zott gyanú sze­rint 2022. május 22-én reg­gel az egyik veszp­ré­mi üzem­ben több kés­szú­rás­sal kiol­tot­ta a szin­tén a cég alkal­ma­zá­sá­ban állt sér­tett életét.

A ren­del­ke­zés­re álló ada­tok sze­rint a gya­nú­sí­tott és a sér­tett elté­rő mun­ka­te­rü­le­ten dol­goz­tak, közöt­tük nem volt sze­mé­lyes kap­cso­lat, ám a mun­ka­vég­zés előtt, illet­ve azt köve­tő­en az egy­más­tól mint­egy tizen­öt méter­re lévő öltö­zők­ben cse­rél­ték át a ruhájukat.

A gya­nú­sí­tott 2022. május 22-én reg­gel rövid­del hat óra előtt fejez­te be a műszak­ját, átöl­tö­zött, majd miu­tán kiment a kávé­gép­hez, vissza­tért az öltö­ző­be, ott magá­hoz vett egy tizen­há­rom cen­ti­mé­ter pen­ge­hosszú­sá­gú kést, és azzal a női öltö­ző­be indult, ahol a sér­tett éppen egye­dül tar­tóz­ko­dott. Az elkö­ve­tő a kés­sel az asszony­ra támadt, aki segít­sé­gért kiál­tott, ám mire azt egy mun­ka­tár­suk meg­hal­lot­ta és a segít­sé­gé­re sie­tett, a gya­nú­sí­tott már több szú­rást ejtett a nő mell­ka­sán. A sér­tett a szú­rá­sok okoz­ta vér­zés követ­kez­té­ben elhunyt.

A férfi a biz­ton­sá­gi szol­gá­lat fel­szó­lí­tá­sa elle­né­re a gyár telep­he­lyét elhagy­ta, a kést pedig egy kuká­ba dobta. A zavar­tan visel­ke­dő elkö­ve­tőt a rend­őr­ség végül egy köze­li busz­meg­ál­ló­ban fogta el.

Az ügyész­ség a szö­kés és elrej­tő­zés, a bűn­is­mét­lés, vala­mint a bizo­nyí­tás meg­ne­he­zí­té­sé­nek veszé­lye miatt egy hónap­ra indít­vá­nyoz­ta a gya­nú­sí­tott letar­tóz­ta­tá­sá­nak elren­de­lé­sét a Veszp­ré­mi Járás­bí­ró­ság nyo­mo­zá­si bírójánál.