Főoldal » Hírek » Letartóztatásban a kábítószer-kereskedők- a Tolna Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Tolna Megyei Főügyész­ség ered­mé­nye­sen indít­vá­nyoz­ta négy férfi letartóztatását

A Szek­szár­di Rend­őr­ka­pi­tány­ság, illet­ve a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság 2022. május 24-én és 25-én négy fér­fit vett őri­zet­be, akik a meg­ala­po­zott gyanú sze­rint 2022. janu­ár­ja óta jelen­tős mennyi­sé­gű kábí­tó­sze­re­ket sze­rez­tek be, tárol­tak, majd érté­ke­sí­tet­tek tovább más sze­mé­lyek­nek, és ebből rend­sze­res jöve­de­lem­re tet­tek szert.

 

A nyo­mo­zó ható­ság náluk külön­bö­ző faj­tá­jú kábí­tó­sze­re­ket talált meg és fog­lalt le, így tab­let­tá­kat, amfe­ta­min tar­tal­mú poro­kat, vala­mint mari­hu­á­nát is. Emel­lett a kábí­tó­sze­rek méré­sé­hez, ada­go­lá­sá­hoz, vala­mint cso­ma­go­lá­sá­hoz hasz­nált esz­kö­zök is nagy mennyi­ség­ben vol­tak a bir­to­kuk­ban, ame­lyek­kel a kábí­tó­sze­re­ket kisebb zacs­kók­ba por­ci­óz­ták, azo­kat vákum­fó­li­áz­ták, majd így érté­ke­sí­tet­ték tovább.

 

Az egyik gya­nú­sí­tott a kábí­tó­sze­rek táro­lá­sa cél­já­ból több garázst is bérelt, míg mási­kuk az ott­ho­ná­ban, illet­ve annak mel­lék­épü­le­té­ben rej­tet­te el a keres­ke­dés­re szánt ille­gá­lis anyagokat.

 

A jelen­tős mennyi­sé­gű kábí­tó­szer­re elkö­ve­tett kábítószer-kereskedelem bűn­tet­te kiemelt tár­gyi súlyú bűn­cse­lek­mény, a tör­vény öt évtől húsz évig ter­je­dő vagy élet­fogy­tig tartó sza­bad­ság­vesz­tés­sel ren­de­li büntetni.

 

A főügyész­ség állás­pont­ja sze­rint a gya­nú­sí­tot­tak­kal szem­ben a letar­tóz­ta­tás álta­lá­nos okai mel­lett annak külö­nös okai is fenn­áll­nak, közü­lük kiemel­ke­dő­en a bizo­nyí­tás meg­ne­he­zí­té­sé­nek, a fogyasz­tói körbe tar­to­zó sze­mé­lyek befo­lyá­so­lá­sá­nak veszélye.

A járás­bí­ró­ság nyo­mo­zá­si bírá­ja 2022. május 26-án dél­után az ügyész­ség állás­pont­ját min­den­ben oszt­va 1 hónap­ra elren­del­te mind a négy gya­nú­sí­tott letartóztatását.