Főoldal » Hírek » Letartóztatásban egy embercsempész - rendőrségi fotóval - a Vas Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Szom­bat­he­lyi Járá­si Ügyész­ség ered­mé­nye­sen indít­vá­nyoz­ta annak az ember­csem­pész­nek a letar­tóz­ta­tá­sát, akit 2022. május 28. nap­ján, Szom­bat­hely köze­lé­ben fog­tak el a rendőrök.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint a magyar férfi 2022 máju­sá­ban 200 ezer forin­tért vál­lal­ta, hogy mig­rán­so­kat szál­lít az osztrák-magyar határ köze­lé­be, és ezzel segít­sé­get nyújt a til­tott határátlépésükhöz.

2022. május 27-én a gya­nú­sí­tott tár­sai egy bérelt teher­gép­ko­csi­val 13 afgán és 4 pakisz­tá­ni állam­pol­gárt vet­tek fel Magyar­or­szág déli határ­sza­ka­szán, majd őket Kecs­ke­mé­tig szál­lí­tot­ták. Itt a gya­nú­sí­tott vette át a gép­jár­mű­vet, a határt koráb­ban ille­gá­li­san átlé­pő kül­föl­di­ek­kel együtt.

A rend­őr­jár­őrök Szom­bat­hely köze­lé­ben ellen­őriz­ték a férfi  által veze­tett teher­au­tót, majd a vád­lot­tat a 17 csem­pé­szett sze­méllyel együtt előállították.

A Szom­bat­he­lyi Járá­si Ügyész­ség a szö­kés, elrej­tő­zés, a bizo­nyí­tás meg­ne­he­zí­té­se, vala­mint a bűn­is­mét­lés veszé­lye miatt indít­vá­nyoz­ta a gya­nú­sí­tott letar­tóz­ta­tá­sá­nak elrendelését.

A Szom­bat­he­lyi Járás­bí­ró­ság nyo­mo­zá­si bírá­ja a mai napon az ügyé­szi indít­vánnyal egye­ző­en, egy hónap­ra elren­del­te a férfi letartóztatását.

Az elfo­gás­ról készült rend­őr­sé­gi fotó a https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarrendeszet/embercsempesz-szombathelynel lin­ken érhe­tő el.