Főoldal » Hírek » Notórius rabló a vádlottak padján - a Baranya Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Pécsi Járá­si Ügyész­ség két rend­be­li rab­lás bűn­tet­té­nek kísér­le­te miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki­vel szem­ben a Pécsi Járás­bí­ró­sá­gon már folya­mat­ban van egy másik eljá­rás rab­lás miatt.

A vád­lot­tat 2013-ban rab­lás miatt öt év fegy­ház­ra ítél­te a bíró­ság. Jelen­leg rab­lás, több garáz­da­ság, köz­fel­ada­tot ellá­tó sze­mély elle­ni erő­szak miatt folyik elle­ne eljá­rás a Pécsi Járásbíróságon.

A vád sze­rint a férfi 2021. decem­ber 16-án, dél­előtt, Pécsen, az utcán itta­san ment oda a két sér­tett nőhöz és fel­szó­lí­tot­ta őket, hogy adja­nak neki pár száz forin­tot. A sér­tet­tek közöl­ték, hogy nem adnak pénzt, emi­att a férfi ide­ges lett, szid­ta a sér­tet­te­ket, meg­fe­nye­get­te őket.  Az elkö­ve­tő azért, hogy tőlük pénzt sze­rez­zen, előbb egyik, majd másik sér­tet­tet tes­té­vel és vál­lá­val meg­lök­te. A cse­lek­mény­nek az vetett véget, hogy egy közel­ben sétá­ló férfi ráki­a­bált a vád­lott­ra, aki abba­hagy­ta lök­dö­ső­dést és a férfi felé indult. A sér­tet­tek ekkor érte­sí­tet­ték a rendőrséget.

A vád­lott cse­lek­mé­nye két rend­be­li rab­lás bűn­tet­té­nek kísér­le­tét való­sí­tot­ta meg. A rab­lás bűn­tet­té­nek bün­te­té­si téte­le ket­tő­től nyolc évig ter­je­dő szabadságvesztés.

A Pécsi Járá­si Ügyész­ség vád­ira­tá­ban indít­vá­nyoz­ta, hogy a járás­bí­ró­ság az ügyet egye­sít­se a már folya­mat­ban levő ügy­höz, így a vád­lott­nak a többi bűn­cse­lek­mény mel­lett már három rend­be­li rab­lá­si kísér­le­tért kell felelnie.