Főoldal » Hírek » Bántalmazásba fordult a számonkérés - a Pest Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Gödöl­lői Járá­si Ügyész­ség vádat emelt egy házas­pár ellen, akik egy isme­rős házas­pár­ra támadtak.

A vád­irat sze­rint a házas­pár 2020 máju­sá­ban kistar­csai ott­ho­ná­ban szó­ra­ko­zott, amely­nek során a férfi nagy mennyi­sé­gű alko­holt és amfe­ta­mint is fogyasz­tott. A sze­rek hatá­sa alatt a férfi elha­tá­roz­ta, hogy szá­mon kéri egy isme­rő­sén azt, hogy pár nap­pal azelőtt álta­la sérel­mes­nek vélt tar­tal­mat töl­tött fel róla az internetre.

A házas­pár ezután több más, isme­ret­le­nül maradt sze­mély tár­sa­sá­gá­ban meg­je­lent a sér­tett férfi kistar­csai lak­cí­mén. Ott köve­tel­ni kezd­ték, hogy a sér­tett távo­lít­sa el a fel­vé­telt. A férfi erre nem volt haj­lan­dó, mert állí­tá­sa sze­rint azt nem ő töl­töt­te fel. Ekkor az elkö­ve­tő becs­mé­rel­te a sér­tett szin­tén jelen lévő fele­sé­gét és nemi szer­vét elő­vé­ve kije­len­tet­te, hogy ott hely­ben közö­sül­ni fog vele. Ezzel pár­hu­za­mo­san a sér­tett fele­sé­gét az elkö­ve­tő fel­sé­ge és még két másik nő több­ször pofon ütöt­te. A sér­tett a fele­sé­ge segít­sé­gé­re sie­tett, de a férfi és a tár­sa­sá­gá­ban lévő másik férfi neki­tá­mad­tak és több­ször is fejbe ver­ték. Ekkor tár­csáz­ta a sér­tett fel­sé­ge a rend­őr­sé­get, amit ész­lel­ve a házas­pár és a tár­sa­sá­guk­ban lévő sze­mé­lyek elmenekültek.

A sér­tett férfi szem­öl­dö­ke fel­re­pedt, szem­üre­ge meg­zú­zó­dott és áll­csont­ja eltö­rött a bán­tal­ma­zás következtében.

A Gödöl­lői Járá­si Ügyész­ség súlyos testi sér­tés bűn­tet­te és cso­por­to­san elkö­ve­tett garáz­da­ság bűn­tet­te miatt emelt vádat a házas­pár ellen.