Főoldal » Hírek » Fiatalkorúk vertek meg az utcán egy férfit - a Pest Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Buda­kör­nyé­ki Járá­si Ügyész­ség vádat emelt három fia­tal­ko­rú fiú ellen, akik min­den külö­nö­sebb ok nél­kül a nyílt utcán meg­ver­tek egy férfit.

A vád­irat sze­rint a három fia­tal­ko­rú elkö­ve­tő 2021 júni­u­sá­ban, az esti órák­ban Tör­tel egyik utcá­ján sétált. A sér­tett férfi és élet­tár­sa mel­lett elha­lad­va az egyik elkö­ve­tő hall­ha­tó­an meg­je­gyez­te, hogy „de meg­ver­ném őket”. A sér­tett ezt meg­hall­va meg­kér­dez­te, hogy mi a prob­lé­má­juk, miért akar­nak belé­jük kötni. Ezen szó­vál­tás ala­kult ki, amely­nek során az egyik elkö­ve­tő ököl­lel támadt a sér­tett­nek, majd segít­sé­gül hívta a tár­sa­it is.

Mind­hár­man neki­es­tek a sér­tett­nek és egyi­kük még az élet­társ­nak is adott egy pofont. A táma­dás követ­kez­té­ben a sér­tett a föld­re került, de az elkö­ve­tők nem hagy­ták abba a bán­tal­ma­zást. Fel­vált­va rug­dos­ták a fekvő fér­fit, amíg egyi­kük cipő­je le nem esett. A pil­la­nat­nyi szü­ne­tet kihasz­nál­va a sér­tet­tet fel­se­gí­tet­te az élet­tár­sa, de az elkö­ve­tők újra táma­dás­ba len­dül­tek, ami­től a sér­tett ismét elesett. Ekkor az egyik fiú tele­fon­já­val kezd­te fel­ven­ni amint két társa több­ször meg­ütöt­te a férfit.

Ezután a sér­tett élet­tár­sa jelez­te, hogy ha nem hagy­ják abba az elkö­ve­tők a cse­lek­mé­nyü­ket rend­őrt hív. Erre a fia­tal fiúk fel­hagy­tak a bán­tal­ma­zás­sal és eltá­voz­tak a helyszínről.

A meg­tá­ma­dott férfi a bán­tal­ma­zás követ­kez­té­ben agy­ráz­kó­dást, arcá­nak és mell­ka­sá­nak zúzó­dá­sát, egyik vál­lá­nak fica­mát és egyik alkar­já­nak dara­bos töré­sét szen­ved­te el.

A Buda­kör­nyé­ki Járá­si Ügyész­ség súlyos testi sér­tés bűn­tet­te és cso­por­to­san elkö­ve­tett garáz­da­ság bűn­tet­te miatt emelt vádat a három fiú ellen.