Főoldal » Hírek » Nőket zsákmányolt ki egy férfi és anyja Dunaújvárosban - rendőrségi videóval - a Fejér Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Fejér Megyei Főügyész­ség ember­ke­res­ke­de­lem és kény­szer­mun­ka bűn­tet­te miatt indít­vá­nyoz­ta annak a fér­fi­nak és any­já­nak a letar­tóz­ta­tá­sát, akik a gyanú sze­rint 2019 máju­sá­tól, Duna­új­vá­ros­ban nőket vet­tek rá arra, hogy pros­ti­tú­ci­ós tevé­keny­sé­get foly­tas­sa­nak, és az abból szár­ma­zó pénzt a gya­nú­sí­tot­tak­nak átadják.

A nyo­mo­zás ada­tai sze­rint a férfi 2019-ben és 2020-ban sze­rel­met ígér­ve nőket bírt rá arra, hogy a laká­sá­ba köl­töz­ze­nek és ott rend­sze­res haszon­szer­zés érde­ké­ben más sze­mé­lyek­nek sze­xu­á­lis szol­gál­ta­tást nyújt­sa­nak, majd a tevé­keny­ség­ből szár­ma­zó pénzt neki, illet­ve any­já­nak átad­ják. A férfi anyja rend­sze­res pénz­be­fi­ze­té­sek­kel köz­re­mű­kö­dött abban, hogy a nők által nyúj­tott sze­xu­á­lis szol­gál­ta­tá­so­kat egy inter­ne­tes web­ol­da­lon, hir­de­tés for­má­já­ban meg­je­le­nít­sék, amellyel biz­to­sí­tot­ta, hogy a sze­xu­á­lis szol­gál­ta­tá­so­kat az érin­tett kör szé­les kör­ben igény­be vehesse.

A cse­lek­mény kiemel­ke­dő tár­gyi súlyá­ra és tör­vé­nyi fenye­ge­tett­sé­gé­re figye­lem­mel – amely 5-15 évig ter­je­dő sza­bad­ság­vesz­tés – ala­po­san lehet tar­ta­ni a gya­nú­sí­tot­tak szö­ké­sé­től, elrej­tő­zé­sé­től, bün­te­tett elő­éle­tük­re figye­lem­mel a bűn­is­mét­lés­től, vala­mint, hogy sza­bad­lá­bon hagyá­suk ese­tén a bizo­nyí­tást veszélyeztetnék.

A Szé­kes­fe­hér­vá­ri Járás­bí­ró­ság az ügyé­szi indít­vány­nak helyt adott és elren­del­te a gya­nú­sí­tot­tak letar­tóz­ta­tá­sát. A dön­tés ellen mind­két ter­helt fel­leb­be­zés­sel élt.

A rend­őr­ség vide­ót tar­tal­ma­zó köz­le­mé­nye itt érhe­tő el:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/rendorkezen-a-dunaujvarosban-lanyokat-futtato