Főoldal » Hírek » Letartóztatták a salgótarjáni belváros rémét - a Nógrád Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Sal­gó­tar­já­ni Járá­si Ügyész­ség indít­vá­nya nyo­mán a nyo­mo­zá­si bíró elren­del­te annak a fér­fi­nak a letar­tóz­ta­tá­sát, a Sal­gó­tar­ján bel­vá­ro­sá­ban több garáz­da­sá­got is elkö­ve­tett az elmúlt időszakban.

A mega­apo­zott gyanú sze­rint a gya­nú­sí­tott 2022. már­ci­us első nap­ja­i­ban, egy áru­ház­lánc több sal­gó­tar­já­ni bolt­já­ból lopott. A ked­ven­ce a whis­ky és a bon­bo­nok vol­tak, ami­ket a ruhá­za­tá­ba rej­tett, majd fize­tés nél­kül távo­zott a bol­tok­ból, össze­sen több mint 100.000 forint kárt okoz­va üzlet­sze­rű cse­lek­mé­nyé­vel. Már­ci­us 7-én aztán egy másik áru­ház­ban is sze­ren­csét pró­bált, ahon­nan mint­egy 25.000 forint érték­ben akart lopni, de a bolt biz­ton­sá­gi őre tet­ten érte és fel­tar­tóz­tat­ta, így a kár a ter­mé­kek vissza­vé­te­le­zé­sé­vel az áru­ház részé­re megtérült.

A férfi 2022. évi május hó 18-án reg­gel a város főté­ren lévő busz­meg­ál­ló­ban min­den előz­mény nél­kül bele­kö­tött egy nőbe, az arcá­hoz tette az öklét és azzal fenye­get­te meg, hogy eltö­ri az állát. Ezután a cse­lek­mé­nye miatt őt szá­mon kérő fér­fit tett­leg bán­tal­maz­ta, két alka­lom­mal felé rúgott, a máso­dik rúgá­sa a férfi bal comb­ját el is találta.

2022. júni­us 3-án, késő este, a férfi egy nőt táma­dott meg a bel­vá­ros­ban: hátul­ról össze­fog­ta a két kezét, majd a haját három alka­lom­mal meg­rán­gat­ta, ami­től a nő feje hátra rán­dult, 8 napon belü­li sérü­lést okozó módon. A sér­tett a fáj­da­lom­tól fel­si­kol­tott, mire a gya­nú­sí­tott elen­ged­te őt és távo­zott a helyszínről.

Júni­us 14-én este a gya­nú­sí­tott a sal­gó­tar­já­ni távol­sá­gi autó­busz pálya­ud­va­ron egy fér­fi­ra ron­tott rá előz­mény nél­kül, oda­ment hozzá, majd két kéz­zel tenyér­rel mell­ka­son ütöt­te. Az eleső sér­tett könnyű sérü­lé­se­ket szenvedett.

Az elkö­ve­tő ezután tovább ran­da­lí­ro­zott, a város­köz­pon­ti áru­ház előt­ti utca­sza­ka­szon a járó­ke­lők­nek obsz­cén jele­ket muto­ga­tott, trá­gár sza­va­kat ordí­tott, majd átsza­ladt a Rákó­czi úton a főtér terü­le­té­re, ahol egy kutyá­ját sétál­ta­tó járó­ke­lőt két kéz­zel nagy erő­vel meg­ta­szí­tott, ami­től az a jár­dá­ra esett, meg­üt­ve a csí­pő­jét és a könyökét.

A ter­helt még ekkor sem nyu­go­dott meg, vissza­ment az autó­busz pálya­ud­var­ra, ahol este 8 óra körül szin­tén min­den előz­mény nél­kül ököl­lel, nagy erő­vel az arcán meg­ütött egy nőt, aki az elsőd­le­ges orvo­si ada­tok sze­rint ugyan­csak nyolc napon belül gyó­gyu­ló sérü­lést szenvedett.

A gya­nú­sí­tot­tat két lopás, három garáz­da­ság és három könnyű testi sér­tés miatt hall­gat­ták ki a nyomozók.

Az ügyész­ség a bűn­is­mét­lés meg­aka­dá­lyo­zá­sa érde­ké­ben indít­vá­nyoz­ta a férfi letar­tóz­ta­tá­sát, amit a Sal­gó­tar­já­ni Járás­bí­ró­ság nyo­mo­zá­si bírá­ja egy hónap­ra elrendelt.

Az ügy­ről kiadott rend­őr­sé­gi saj­tó­köz­le­mény az aláb­bi lin­ken érhe­tő el: https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/elozmeny-nelkul-utott-elfogtak