Főoldal » Hírek » 18 ezer forintért rabolta ki az idős férfit a kocsmában - fotókkal - a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Kecs­ke­mé­ti Járá­si Ügyész­ség minő­sí­tett rab­lás és súlyos testi sér­tés miatt vádat emelt egy fia­tal férfi ellen, aki az idős sér­tet­tet egy tisza­kécs­kei kocs­má­ban a mel­lék­he­lyi­ség­ben verés­sel fenye­get­ve a pén­zé­nek átadá­sá­ra szó­lí­tot­ta fel. Mivel a sér­tett csak a nála lévő pénz egy részét adta át, több­ször meg­ütöt­te és az összes pén­zét elvette.

Tisza­kécs­kén idén feb­ru­ár­ban egy fia­tal hely­bé­li férfi egy kocs­ma mel­lék­he­lyi­sé­gé­ben azzal fenye­get­te meg 68 éves áldo­za­tát, hogy meg­ve­ri, ha nem adja át a pén­zét. A fenye­ge­tés hatá­sá­ra az idős férfi elő­vet­te zse­bé­ből a nála lévő 18 ezer forin­tot, amely­ből 1000 forin­tot átnyúj­tott a rab­ló­nak. Ő azon­ban ezt keve­sell­te, és a tel­jes összeg átadá­sá­ra szó­lí­tot­ta fel a sér­tet­tet, aki a többi pénzt eltet­te. Emi­att a rabló ököl­lel több­ször arcon ütöt­te az idős fér­fit és min­den pén­zét elvette.

A sér­tett a bán­tal­ma­zás követ­kez­té­ben a járom­ív és az orr­csont töré­sét szen­ved­te el. Sérü­lé­sei 8 napon túl gyógyultak.

Az elkö­ve­tőt a kecs­ke­mé­ti rend­őrök három napon belül elfog­ták, őri­zet­be vet­ték, majd a bíró­ság elren­del­te a letartóztatását.

Az ügyész­ség a jelen­leg is fogva lévő fér­fit bűn­cse­lek­mény elhá­rí­tá­sá­ra idős korá­nál fogva kor­lá­to­zot­tan képes sze­mély sérel­mé­re elkö­ve­tett rab­lás bűn­tet­té­vel és a súlyos testi sér­tés szin­tén szi­go­rúb­ban minő­sü­lő bűn­tet­té­vel vádol­ja, ezért vele szem­ben fegy­ház­bün­te­tés kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­za. Bűnös­sé­gé­ről a Kecs­ke­mé­ti Járás­bí­ró­ság fog dönteni.

A fotók a bűn­cse­lek­mé­nyek hely­szí­nén készültek.