Főoldal » Hírek » Gyanúsított a szegedi önkormányzati képviselő - a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye

A Buda­pes­ti Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség köz­úti veszé­lyez­te­tés bűn­tet­te és hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­te miatt hall­gat­ta ki gya­nú­sí­tott­ként dr. Szabó Bálint Gábort.

A meg­ala­po­zott gyanú lénye­ge sze­rint dr. Szabó Bálint Gábor 2022. szep­tem­ber 21. nap­ján Buda­pes­ten, az álta­la veze­tett sze­mély­gép­ko­csi­val egy rend­őr­sé­gi kon­voj  tag­ja­it a sze­mély­vé­del­mi fel­ada­tuk ellá­tá­sá­ban a köz­le­ke­dé­si sza­bá­lyo­kat több eset­ben súlyo­san meg­sért­ve, a szol­gá­la­ti jár­mű­ben uta­zók és mások testi épsé­gét köz­vet­len veszély­nek kité­ve akadályozta.

A nyo­mo­zó ügyész­ség indít­vá­nyá­ra a Budai Köz­pon­ti Kerü­le­ti Bíró­ság a mai napon – a bűn­is­mét­lés veszé­lyé­re figye­lem­mel, moz­gá­sát nyom­kö­ve­tő­vel ellen­őriz­ve – elren­del­te, hogy dr. Szabó Bálint Gábor enge­dély nél­kül Magyar­or­szág terü­le­tét nem hagy­hat­ja el.

A nyo­mo­zó ügyész­ség a dön­tés ellen a bűn­ügyi fel­ügye­le­tet érin­tő terü­let szű­kí­té­se, továb­bá a kény­szer­in­téz­ke­dés továb­bi oká­nak meg­ál­la­pí­tá­sa érde­ké­ben fel­leb­be­zést jelen­tett be.