Főoldal » Hírek » Rendszeresen vásárolt kábítószert a rendvédelmi dolgozó - videóval - a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye

Az ügy­ben a Buda­pes­ti Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség és a Készen­lé­ti Rend­őr­ség Nem­ze­ti Nyo­mo­zó Iroda közös bűn­ügyi akci­ót haj­tott végre.

A rend­őr­ség több szer­ve­ze­ti egy­sé­ge rész­vé­te­lé­vel zajló össze­han­golt eljá­rá­si cse­lek­mé­nyek ered­mé­nye­sek vol­tak, a Nem­ze­ti Védel­mi Szol­gá­lat fel­de­rí­té­sét sike­res tet­ten­érés követte.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint a buda­pes­ti férfi pon­to­san meg nem hatá­roz­ha­tó ideje és gya­ko­ri­ság­gal, de leg­alább két éve rend­sze­re­sen vásá­rolt kábí­tó­szer­nek minő­sü­lő kokaint.

Elő­ze­tes egyez­te­tést köve­tő­en 2022. szep­tem­ber 21-én 12 óra körül egy újpes­ti par­ko­ló­ban ismét talál­ko­zott a díler­rel és tőle fogyasz­tás cél­já­ra koka­int szer­zett meg.

A nyo­mo­zó ügyész­ség foly­ta­tó­la­go­san elkö­ve­tett cse­kély mennyi­sé­gű kábí­tó­szer fogyasz­tá­sá­val elkö­ve­tett kábí­tó­szer bir­tok­lá­sa vét­sé­gé­nek meg­ala­po­zott gya­nú­ját közöl­te a 36 éves férfival.

A gya­nú­sí­tott a ter­hé­re rótt bűn­cse­lek­mény elkö­ve­té­sét beismerte.

A kábí­tó­szert meg­szer­ző férfi ellen a nyo­mo­zó ügyész­ség foly­tat eljá­rást, mivel a rend­vé­del­mi szerv hiva­tá­sos állo­má­nyú tag­ja­ként elkö­ve­tett bűn­cse­lek­mény ese­tén kizá­ró­la­gos ügyész­sé­gi nyo­mo­zás­nak van helye, míg a kábí­tó­szer­rel keres­ke­dő sze­mély ellen a Nem­ze­ti Nyo­mo­zó Iroda nyomoz.

A kábí­tó­szer ter­jesz­tő ügyé­ben kiadott rend­őr­sé­gi köz­le­mény itt talál­ha­tó; https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/patron-ize-suti-lekvar-lefoglalva#1.

A videó a kuta­tá­son készült.