Főoldal » Hírek » Életveszélyes sérülés okozott egyetlen ütés - a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyész­ség élet­ve­szélyt okozó testi sér­tés bűn­tet­te miatt vádat emelt azzal a fér­fi­val szem­ben, aki pofon ütöt­te az őt pro­vo­ká­ló, erő­sen ittas álla­pot­ban lévő sér­tet­tet. A sér­tett az ütés­től elesett, és fejét a pad­ló­ba ütöt­te, élet­ve­szé­lyes sérü­lé­se­ket szenvedve. 

A vád­ira­ti tény­ál­lás lénye­ge sze­rint 2022. már­ci­us 13-án, haj­nal­ban, a vád­lott és a sér­tett együtt ita­loz­tak közös isme­rő­sük tatai lakó­he­lyén. A sér­tett az alko­hol hatá­sá­ra agresszív­vá, vesze­ke­dős­sé vált, vere­ke­dés­re hívta a fér­fit. Az elkö­ve­tő azon­ban ezt vissza­uta­sí­tot­ta, pró­bál­ta nyug­tat­ni a sér­tet­tet, aki tovább her­gel­te a fér­fit. Emi­att a fér­fit pofon ütöt­te az őt pro­vo­ká­ló, erő­sen ittas álla­pot­ban lévő sér­tet­tet, aki az ütés­től elesett és fejét a pad­ló­ba ütötte.

A sér­tett­nek az elesés követ­kez­té­ben élet­ve­szé­lyes kopo­nya­sé­rü­lé­se keletkezett.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyész­ség élet­ve­szélyt okozó testi sér­tés bűn­tet­te miatt nyúj­tott be vád­ira­tot a fér­fi­val szem­ben a Tata­bá­nyai Tör­vény­szék­re és a vád­irat­ban indít­ványt tett arra, hogy a bíró­ság a vád­lot­tat pró­ba­idő­re fel­füg­gesz­tett bör­tön­bün­te­tés­re ítélje.