Főoldal » Hírek » Óvoda mellett is adott el kábítószert - letartóztatták - a Tolna Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Szek­szár­di Járá­si Ügyész­ség indít­vá­nyá­ra a Szek­szár­di Járás­bí­ró­ság nyo­mo­zá­si bírá­ja egy hónap­ra elren­del­te annak a 40 éves fér­fi­nak a letar­tóz­ta­tá­sát, aki a meg­ala­po­zott gyanú sze­rint 2022 júni­u­sa óta rend­sze­re­sen érté­ke­sí­tett kábí­tó­szert Szekszárdon.

A nyo­mo­zás eddi­gi ada­tai sze­rint a gya­nú­sí­tott idén nyár­tól kez­dő­dő­en szek­szár­di ott­ho­ná­ban, vala­mint a város nyil­vá­nos része­in külön­fé­le kábí­tó­sze­rek keres­ke­del­mé­vel tett szert rend­sze­res jöve­de­lem­re. A fér­fit múlt héten szer­dán dél­után fog­ták el a Szek­szár­di Rend­őr­ka­pi­tány­ság rend­őrei, miköz­ben éppen kábí­tó­szert adott el egy szek­szár­di óvoda köz­vet­len közelében.

Az ügyész­ség állás­pont­ja sze­rint a kábí­tó­szert maga is fogyasz­tó, kábí­tó­szer­rel vissza­élés bűn­cse­lek­mé­nye miatt koráb­ban már jog­erő­sen sza­bad­ság­vesz­tés­re ítélt férfi ese­té­ben foko­zot­tan fenn­áll a szö­kés, elrej­tő­zés és a bűn­is­mét­lés veszé­lye, továb­bá az, hogy sza­bad­lá­bon hagyá­sa ese­tén veszé­lyez­tet­né a bizonyítást.

A nyo­mo­zá­si bíró min­den tekin­tet­ben oszt­va az ügyé­szi indít­vány­ban fog­lal­ta­kat, egy hónap­ra elren­del­te a gya­nú­sí­tott letartóztatását.