Főoldal » Hírek » Pénzmosás miatti vádemelés Győrben - a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Győri Járá­si Ügyész­ség foly­ta­tó­la­go­san elkö­ve­tett pénz­mo­sás bűn­tet­té­vel vádol­ja azt a nőt, aki egy társ­ke­re­ső olda­lon meg­is­mert fér­fi­nak ren­del­ke­zés­re bocsá­tot­ta a bank­szám­lá­ját, majd az arra érke­ző összeg­gel tranz­ak­ci­ó­kat haj­tott végre.

Az ügyész­ség vád­ira­tá­nak tény­ál­lá­sa sze­rint a nő társ­ke­re­ső olda­lon ismer­ke­dett meg a fér­fi­val, aki a bizal­má­ba fér­kő­zött, majd el is kérte a bank­szám­la szá­mát, amit a nő meg­adott. A bank­szám­lá­ra ezt köve­tő­en 3.700.000 forin­tos uta­lás érke­zett, adat­ha­lász mód­szer­rel, az összeg tulaj­do­no­sá­nak tudta és enge­dé­lye nélkül.

Az összeg­ből 1.000.000 forin­tot a férfi fel­hí­vá­sá­ra a nő kész­pénz­ben fel­vett és majd­nem tel­jes egé­szé­ben meg­pró­bál­ta pénz­kül­dő szol­gál­ta­tá­so­kon keresz­tül külön­bö­ző sze­mé­lyek­nek Malaj­zi­á­ba kül­de­ni. A szol­gál­ta­tó azon­ban a pénz­ügyi műve­le­te­ket nem haj­tot­ta végre, így a tel­jes összeg a nő ren­del­ke­zé­se alatt maradt. Annak egy részét a nő saját cél­ja­i­ra for­dí­tot­ta, nagyobb részét a nyo­mo­zó ható­ság lefog­lal­ta, és az adat­ha­lá­szás áldo­za­tá­ul esett sze­mély­nek vissza­ad­ta, har­ma­dik részét isme­ret­len sze­mély Török­or­szág­ban kész­pénz­ben fel­vet­te, ille­tő­leg felhasználta.

A nő a 3.700.000 forint össze­gű uta­lás bűnös ere­de­té­vel tisz­tá­ban volt.

A nő ter­hé­re rótt bűn­cse­lek­mény öt évig ter­je­dő sza­bad­ság­vesz­tés­sel büntetendő.

Az ügy­ben az érde­mi dön­tést vár­ha­tó­an a Győri Járás­bí­ró­ság fogja meghozni.