Főoldal » Hírek » Jogerős ítélet verekedő rokonok ügyében - a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

A Pécsi Íté­lő­táb­la jog­erő­sen elítél­te azo­kat vád­lot­ta­kat, akik bosszú­ból súlyo­san bán­tal­maz­ták áldozatukat.

A Zala megyei tele­pü­lé­sen élő egyik vád­lott 2019. szep­tem­be­ré­ben házá­nak udva­rán talál­ko­zott szom­széd­já­nak élet­tár­sá­val, aki­től elvett két­ezer forin­tot. Később a ház­ban meg­je­lent a szom­széd, aki az élet­tár­sá­tól elvett pénz miatt kér­dő­re vonta és több­ször meg­ütöt­te a vád­lot­tat. A vád­lott a bán­tal­ma­zás hatá­sá­ra fel­hív­ta uno­ka­test­vé­rét, aki tár­sá­val a hely­szín­re sie­tett. Együt­te­sen beron­tot­tak a szom­széd laká­sá­ba és hossza­san ütle­gel­ték, rug­dos­ták áldo­za­tu­kat. A bán­tal­ma­zás követ­kez­té­ben a sér­tet­tet súlyos, élet­ve­szé­lyes sérü­lé­sek­kel szál­lí­tot­ták kórházba.

Az első­fo­kú bíró­ság a vád­lot­ta­kat a 2022. feb­ru­ár­já­ban – a vád­dal egye­ző­en - társ­tet­tes­ként elkö­ve­tett élet­ve­szélyt okozó testi sér­tés bűn­tet­té­ben mond­ta ki bűnös­nek. Ezért a bosszút álló vád­lot­tat 3 év 6 hónap, a vere­ke­dés­ben részt vevő uno­ka­test­vé­rét és annak tár­sát 2-2 év bör­tön­bün­te­tés­re ítélte.

Az íté­let ellen a véde­lem fel­men­tés, illet­ve eny­hí­tés iránt jelen­tett be fel­leb­be­zést. A Pécsi Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség az első­fo­kú íté­let hely­ben­ha­gyá­sát indítványozta.

Az ügy­ben másod­fo­kon eljárt Pécsi Íté­lő­táb­la a mai napon hozott jog­erős íté­le­té­vel a vere­ke­dést kez­de­mé­nye­ző vád­lott bün­te­té­sét hely­ben­hagy­ta, a sér­tett bán­tal­ma­zá­sá­ban köz­re­mű­kö­dő két tár­sá­ra kisza­bott bör­tön­bün­te­tés vég­re­haj­tá­sát 4-4 év pró­ba­idő­re felfüggesztette.