Főoldal » Hírek » Hamis pénzekkel fizettek - a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyész­ség foly­ta­tó­la­go­san elkö­ve­tett pénz­ha­mi­sí­tás bűn­tet­te miatt vádat emelt azzal a három fér­fi­val szem­ben, akik 2021 júni­u­sá­ban és júli­u­sá­ban több magyar­or­szá­gi bolt­ban hamis bank­jeggyel fizettek. 

A vád­ira­ti tény­ál­lás lénye­ge sze­rint a három férfi 2021 júni­u­sá­ban és júli­u­sá­ban több esz­ter­go­mi, illet­ve pomá­zi, jel­lem­ző­en élelmiszer-, és dohány bolt­ban hamis 20.000 forin­tos bank­jeggyel fizettet.

A vád­lot­tak mód­sze­re álta­lá­ban az volt, hogy egyi­kük gép­jár­mű­vel szál­lí­tot­ta a bűn­cse­lek­mé­nyek hely­szí­né­re tár­sa­it és ott várt, míg ők a hamis pénz­zel vásá­rol­nak. A fér­fi­ak a leg­több eset­ben siker­rel jár­tak, azon­ban volt olyan eset is, ami­kor a bolt eladó­ja ész­re­vet­te, hogy az átadott bank­jegy hamis.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyész­ség foly­ta­tó­la­go­san elkö­ve­tett pénz­ha­mi­sí­tás bűn­tet­te miatt nyúj­tott be vád­ira­tot a három fér­fi­val szem­ben a Tata­bá­nyai Tör­vény­szék­re. A főügyész­ség a vád­irat­ban indít­ványt tett arra, hogy a tör­vény­szék sza­bad­ság­vesz­tést, vala­mint köz­ügyek­től eltil­tást szab­jon ki velük szemben.