Főoldal » Hírek » A törzskönyv miatti vitában egy vascső is előkerült - fotókkal - a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Kecs­ke­mé­ti Járá­si Ügyész­ség ron­gá­lás vét­sé­ge miatt vádat emelt egy jak­ab­szál­lá­si fér­fi­val szem­ben, aki a néhány nap­pal koráb­ban érté­ke­sí­tett trak­tor­ja törzs­köny­ve miatt házá­nál meg­je­lent vevő­vel szó­vál­tás­ba keve­re­dett, majd egy vas­cső­vel több­ször ráütött a gép­ko­csi­ra, amely­ben a férfi benne ült. 

A vád­irat sze­rint a jak­ab­szál­lá­si férfi – az ügy vád­lott­ja – 2021. ápri­lis végén eladott egy trak­tort, amely­nek törzs­köny­vét a vétel­ár átvé­te­le­kor nem tudta oda­ad­ni, ezért azt később­re ígér­te. Néhány nap­pal később a vevő – az ügy sér­tett­je – sze­mély­au­tó­val meg­je­lent a vád­lott tanyá­ján azért, hogy a törzs­köny­vet átve­gye. A tanya bejá­ra­ta előtt szó­vál­tás ala­kult ki közöt­tük az okmány miatt, mert a vád­lott a trak­tor eladó­ja­ként azt tovább­ra sem adta át a sér­tett­nek. A vita során a vád­lott egy vas­cső­vel több­ször ráütött az álló gép­ko­csi­ra, amely­nek volán­já­nál a vevő ült.

Az üté­sek követ­kez­té­ben az első szél­vé­dő és a bal első ajtó üvege betört, a „B” osz­lop kere­te meg­ron­gá­ló­dott, ami­vel a vád­lott össze­sen 255 ezer forint kárt tett az autó­ban. A kitört üveg­szi­lán­kok a sér­tett fülét is meg­se­be­sí­tet­ték, azon­ban a férfi a 8 napon belül gyó­gyu­ló felü­le­tes vágott sérü­lé­sek miatt nem kérte táma­dó­ja megbüntetését.

Az ügyész­ség a ron­gá­lás vét­sé­ge miatt benyúj­tott vád­ira­tá­ban bün­te­tő­vég­zés hoza­ta­lá­ra irá­nyu­ló eljá­rás­ban indít­vá­nyoz­ta a férfi fele­lős­ség­re voná­sát. A Kecs­ke­mé­ti Járás­bí­ró­ság a tár­gya­lás mel­lő­ző­sé­vel meg­ho­zott bün­te­tő­vég­zé­sé­ben a vád­lott bűnös­sé­gét a vád­dal egye­ző­en meg­ál­la­pí­tot­ta és vele szem­ben 150 ezer forint pénz­bün­te­tést sza­bott ki, továb­bá köte­lez­te a sér­tett jár­mű­vé­ben oko­zott kár megtérítésére.

A hely­szí­nen készült fel­vé­te­le­ken a meg­ron­gált autó látható.