A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt két nővel szemben, akik idén januárban úgy loptak az egyik áruházlánc miskolci üzletében, hogy a velük lévő kisgyermek cselekményüket végignézte.

A 6 éves kisfiú nevelésére köteles édesanya, és az ideiglenes felügyeletét ellátó nagymama a gyermekkel együtt 2018. január 5-én, lakóhelyükről Miskolcra érkeztek vásárolni. A belvárosi áruházba érkezve a vádlottak elhatározták, hogy onnan fizetés nélkül fognak kivinni különféle árucikkeket. A vádlottak megbeszélésüknek megfelelően élelmiszereket, ruhaneműket és használati tárgyakat tettek a bevásárló kosarukba, majd azokat egy oszlop takarásában megbújva, a gyermek szeme láttára, a náluk lévő táskákba pakolták, majd fizetés nélkül távoztak az áruházból.

A vádlottak felbátorodva azon, hogy nem leplezték le őket, az előzőleg ellopott termékekkel és a gyermekkel együtt, egy óra elteltével ismét visszatértek az áruházba, ahol a gyermeknek süteményeket és üdítőitalt vettek el, melyeket a kisfiú az áruházban elfogyasztott. Végül a vádlottak az áruvédelmi eszközök eltávolítását követően további árucikkeket pakoltak a táskáikba, azonban a biztonsági szolgálat már észrevette őket, ezért a távozó vádlottakat a rendészeti irodába kísérték, ahol a náluk lévő, összesen 68.000 forint értékű árut visszavették.

A  gyermek jelenlétében bűncselekményt elkövető anya és nagymama a nevelési, felügyeleti kötelezettségüket súlyosan megszegték, és ezzel a kisfiú erkölcsi fejlődését veszélyeztették.

Az ügyészség a büntetlen előéletű elkövetőket  kiskorú veszélyeztetésének bűntettével illetve lopás bűntettével vádolja, és velük szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak.

Hozzászólások lezárva.