Az Esztergomi Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt benyújtott vádirata alapján tartott előkészítő ülésen a vádlottak beismerő vallomást tettek, és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról, ezért a bíróság ítéletet hozott az ügyben, amelyet az ügyész tudomásul vett.

A vádemelésről korábban kiadott ügyészségi sajtóközlemény az alábbi linken érhető el: /vademeles-az-ejszakai-betorokkel-szemben/

A két férfi 2019. április 15. napján éjjel megjelent gépkocsival az esztergomi sértett lakóházánál, hogy onnan lopjanak. Az egyik elkövető a behatolás előtt  22 óra 45 perckor felhívta telefonon a sértettet, aki nem vette fel a telefont. Ezt követően a férfiak átugrottak a kerítésen, majd a náluk lévő szerszámokkal ajtókat próbáltak feltörni, ami nem járt sikerrel, egy ablakot felfeszítettek, amin keresztül bejutottak a házba. Az egyik elkövető a sértett hálószobájában is kutatni kezdett, ekkor azonban a sértett felébredt, aminek a hatására a vádlottak  kimenekültek a házból. A sértett a férfiak után szaladt az udvaron és kerítésnél a földön fekve megtalálta és felismerte az egyik elkövetőt. Ezalatt a másik férfi visszatért a lakásba, ott informatikai eszközöket, telefont, pénztárcát, bankkártyát, a sértett személyes iratait és készpénzt vett magához összesen 335.000,-Ft értékben.

Később az elkövetők együtt visszaadták a sértettnek a tőle eltulajdonított tárgyakat és mindketten próbálták rábeszélni, hogy ne tegyen feljelentést. A férfiak a rongálással 77.916,- Ft kárt okoztak, amelyet egyikük  a sértettnek megtérített.

A bíróság előkészítő ülésén az elkövetők a bűncselekmény elkövetését beismerték, és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról, amely után a bíróság az egyik férfit 1 év 4 hónap börtönbüntetésre, és 2 év közügyektől eltiltásra, a másik férfit 1 év 8 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlottak és védők enyhítésért jelentettek be fellebbezést. A bíróság ezt követően az elkövetők letartóztatását megszüntette, az erről hozott végzést az ügyész tudomásul vette.

Hozzászólások lezárva.