A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt rendelt el nyomozást annak a férfinak az ügyében, aki egy bozótvágó késsel rátámadt a jogszerűen intézkedő rendőrökre.

A nyomozás elrendelését megalapozó elsődleges adatok szerint 2019. július 14-én a késő délutáni órákban egy Abdán élő nő mentőt hívott a felnőtt fiához, akit a lakáshoz kiérkező mentősök a férfi agresszív magatartása miatt nem tudtak megvizsgálni, ezért rendőri segítséget kértek. A helyszínre kiérkező rendőrpáros bement a lakásba, ahol a férfi egy kb. 40 cm élhosszúságú, kiélezett bozótvágó késsel rájuk támadt, ezért a rendőrök kimentek a lakásból, ahol az egyikük a bejárat előtt részen a földre esett. Ezt látva a férfi a kezében lévő bozótvágó késsel a földön fekvő rendőr főtörzszászlóst a fején egy alkalommal megütötte, vágott sérülést okozva ezzel a sértett rendőrnek. Mivel a férfi a földön fekvő és sérült rendőrt a kezében lévő bozótvágó késsel ismét meg akarta ütni, ezért a rendőrpáros másik tagja a nála lévő szolgálati fegyverével három lövést adott le a férfira, aki a lövések okozta sérülések miatt a helyszínen elhunyt.

A helyszínen a rendőrök még aznap a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség ügyészével késedelmet nem tűrő eljárási cselekményként szemlét tartottak és adatgyűjtést folytattak, amelynek eredményeként a nyomozó ügyészség 2019. július 15. napján hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyomozást rendelt el, amelynek feladata a tényállás teljes körű felderítése.

Hozzászólások lezárva.