Az Esztergomi Járási Ügyészség a bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folyamatban lévő ügyben a letartóztatásban lévő hét gyanúsított kényszerintézkedésének hosszabbítását indítványozta.

 A letartóztatás elrendeléséről az ügyészség a /a-bunszovetseg-het-tagjat-tartoztatta-le-a-birosag-ugyeszi-inditvanyra/ oldalon adott ki közleményt.

A gyanú szerint a három férfi 2018-tól, azután, hogy saját kábítószer fogyasztásuk során ismeretségbe kerültek kábítószert értékesítő személyekkel, maguk is kábítószert kezdtek értékesíteni. Egymás tevékenységéről tudva, azt segítve, időnként közösen, időnként külön-külön, kábítószert vásároltak, majd értékesítettek tovább Esztergomban és környékén.

Az egyik férfi esztergomi lakóhelyén 2019. november 8-án növényi törmeléket, masszát, fehér port, tablettákat, és szennyezett dohányőrlőt  foglalt le a nyomozó hatóság, a lefoglalt anyagok a gyanú szerint kábítószert tartalmaznak.

A gyanúsítottak egyike ingatlanhitelének törlesztésére használta fel a kábítószer értékesítéséből származó bevételt. Ennek a férfinak a lábatlani lakóhelyén a nyomozó hatóság bruttó 45,3 gramm tömegű növényi törmeléket és bruttó 500 gramm tömegű port foglalt le. A férfi élettársa a kábítószerek értékesítésében maga is részt vett. Így több alkalommal jelen volt a kábítószerek átadásánál, élettársa telefonját kezelte, a megrendeléseket közvetítette, valamint a társa kábítószer értékesítéséből adódó kintlévőségeit, másokkal szembeni anyagi követeléseit adminisztrálta.

Egy másik gyanúsítottól a nyomozó hatóság táskában bruttó 88,9 gramm tömegű, részben kiadagolt növényi törmeléket és a kábítószer adagolásához használatos digitális mérleget foglalt le.

Két férfi 2019-ben döntött úgy, hogy a kábítószerek fogyasztása mellett azok értékesítését is végzik. Egyikük egy alkalommal 15-20 darab extasy tablettát értékesített oly módon, hogy abba bevont egy másik elkövetőt is, és a hasznon megosztoztak.

A társaság hetedik tagja 2019-ben kétszer, alkalmanként 50 gramm mennyiségben vásárolt speedet, majd alkalmanként 90.000,- Ft-ért adta tovább. A férfi lakóhelyén a nyomozó hatóság összesen bruttó 22,49 gramm tömegű, nejlontasakokba kiadagolt növényi törmeléket, csomagolóanyagokat és kábítószer őrlőt foglalt le.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró két egymást követő napon hat férfi, és egy nő  letartóztatását rendelte el, mert megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék, valamint a bűnismétlés veszélye is fennáll.

Az ügyészség szerint a letartóztatás elrendelésekor megállapított okok továbbra is fennállnak, ezért mind a hét gyanúsítottal szemben indítványozta a kényszerintézkedés határidejének három hónappal történő meghosszabbítását.

Hozzászólások lezárva.