Az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék a 2019. április 11. napján meghozott elsőfokú ítéletében különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és kifosztás bűntette miatt 20 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a 37 éves tiszakécskei elkövetőt.

A vádlott 2017 novemberében pénzkeresési szándékkal kereste fel sarkadkeresztúri nagyszülőjét. Kölcsönös sérelmeik, illetve amiatt, hogy a sértett nem adott kölcsönt a vádlottnak, közöttük szóváltás alakult ki. Az órákon át tartó vita során a vádlott elhatározta, hogy bántalmazni fogja a sértettet, ezért a szerszámos kamrából magához vett egy baltát, melyet kabátjába rejtve a sértett konyhájába ment, ahol miután a sértett neki hátat fordított, a baltával két alkalommal a sértett fejére sújtott. Miután a sértett a bántalmazást követően még nem vesztette életét, kevéssel később a vádlott annak fejére további öt alkalommal lesújtott.

A sértett a bántalmazás következtében elhalálozott. A vádlott ezt követően nagymamáját a rajta lévő ékszerektől megfosztotta és egyéb értéktárgyait is táskájába csomagolta. Az elkövető ingatlanból történő távozását a néhai sértett odaérkező hozzátartozói akadályozták meg.

A másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla nem ítélte alaposnak a fellebbezéseket, ezért az elsőfokú ítélet jogerőre emelkedett.

Hozzászólások lezárva.