A Csongrád Megyei Főügyészség a mai napon indítványt tett a Szegedi Törvényszék felé, hogy rendelje el az eljárás folytatását a bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt megvádolt Dr. Czeglédy Csabával szemben.

A Nemzeti Választási Iroda megkeresésre a tegnapi napon arról tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészséget, hogy a 2019. május 26. napján tartott, az Európai Unió Parlamentjének tagjaival kapcsolatos választás eredménye jogerőssé vált, miután a Kúria az utolsó jogorvoslatot is elutasította.

A Büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény rendelkezései szerint a képviselő jelöltet megillető mentelmi jog megszűnését követően az eljárás ezen okból történő megszüntetése nem akadálya annak, hogy a mentelmi jog megszűnését követően a büntetőeljárást lefolytassák. A törvényben meghatározott mentelmi jog – mindaddig amíg fent áll – ideiglenes akadályát képezi a büntetőeljárás lefolytatásának.

A választási eredmények jogerőssé válását követően a képviselő jelölteket megillető mentelmi jog megszűnt, így az eljárás folytatásának akadálya elhárult, melyre figyelemmel a főügyészség a mai napon indítványt tett a Szegedi Törvényszék felé, hogy rendelje el végzésével a korábban bírói szakban megszüntetett büntetőeljárás folytatását Dr. Czeglédy Csabával szemben.

Hozzászólások lezárva.