A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje le annak a férfinak a volt élettársától való távoltartását, aki a közösen lakott ingatlanból nem volt hajlandó elköltözni, és többször megfenyegette a nőt.

A gyanúsított és a nő 2011. óta élettársak, egy szegedi lakásban éltek. A kapcsolatuk fokozatosan megromlott, majd 2017-ben megszakadt. A sértett ekkor kérte a férfit, hogy költözzön el, de gyanúsított ennek nem volt hajlandó eleget tenni.

A gyanúsított 2020. március hónapjának elején azzal fenyegette meg félelemkeltés céljából a sértettet, hogy kiírtja a családját és a gyerekeket, illetve a hónap során több alkalommal azzal is fenyegetőzött, hogy elviszi magával a gyerekeket, akiket a nő soha többet nem lát.

Mindezeken túlmenően, 2020. április 4-én, délelőtt, a lakás berendezési tárgyait ütögetve ismételten megöléssel fenyegette a nőt, majd a sértettet lökdöste, szidalmazta és ököllel arcon ütötte.

A nő másnap joghatályos magánindítványt terjesztett elő a férfi felelősségre vonása iránt.

A volt élettárs sérelmére folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a bíróság 4 hónapi időtartamra rendelje el a gyanúsított távoltartását a sértett lakóhelyétől, valamint tiltsa el a sértettel való közvetett vagy közvetlen kapcsolatba lépéstől.

Az ügyész indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója dönt a telekommunikációs eszköz segítségével megtartott ülésén.

Hozzászólások lezárva.