A Szikszói Járási Ügyészség vádat emelt egy  nő ellen garázdaság vétsége miatt.

A vád szerint a vádlott, fiával együtt, 2019. november közepén, kora délután, bementek az általános iskola egyik tantermébe tanítási óra közben, és az osztály előtt, korábbi vitájuk miatt, megfenyegették a vádlott fiának osztálytársát.

Ezután a vádlott fia ütlegelni kezdte az osztálytársat, majd amikor ő befejezte, a vádlott folytatta tovább a bántalmazást, többször megütötte a fiút, és ruhájánál fogva rángatta.

A cselekménynek az vetett véget, hogy az iskola karbantartója közbeavatkozott, és megakadályozta a további tettlegességet.

A vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy az azt észlelő osztályközösség tagjaiban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A bűncselekmény öt évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű, a vádlott szabadlábon van és a bűncselekmény elkövetését beismerte. Az ügyészség ezért, a vádlott tekintetében más büntetőeljárásban korábban alkalmazott próbára bocsátás megszüntetésének és az ügyek egyesítésének indítványozása mellett, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a vádlottal szemben közérdekű munka büntetésre tett indítványt.

Hozzászólások lezárva.