Az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék emberölés bűntette miatt tizenöt év szabadságvesztésre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte azt a Bács-Kiskun megyei férfit, aki az elmúlt év decemberében az élettársának az életére tört.

Az elsőfokú bíróság ítélete szerint egy veszekedés után az ittas vádlott a gondozásra szoruló, ágyban fekvő sértettet italos üveggel többször olyan erővel ütötte meg, hogy az áldozat fején csonttöréssel járó sérülések keletkeztek. Ezután a több mint 100 kg testsúlyú férfi a rendkívül vékony testalkatú sértett bordáit eltörte, majd késsel a mellkasán megszúrta, emiatt a hatvanhat éves sértett rövid időn belül életét vesztette.

A vádlott miután észlelte élettársának halálát úgy döntött, hogy öngyilkos lesz. Ezért a gázpalackot a konyhában leszerelte és kinyitotta a gázcsapot. A közös gyermekük ekkor telefonált a vádlottnak, aki közölte vele a történteket. A vádlott fia értesítette a rendőrséget, így a gázrobbanás az időben kiérkező rendőrjárőr beavatkozása miatt maradt el. Az elsőfokú bíróság a vádlott ezen magatartása miatt a bűnösségét közveszélyokozás bűntette kísérletében is megállapította.

Az elsőfokú ítélet ellen a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség jelentett be fellebbezést mind a szabadságvesztés, mind a közügyektől eltiltás tartamának súlyosítása végett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezést fenntartotta és a Szegedi Ítélőtábla felé a büntetés súlyosítását indítványozta.

Hozzászólások lezárva.