A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványa szerint súlyosabb büntetést kell kiszabni azokkal a vádlottakat szemben, akik pénzért lehetőve tették gyermekük szexuális kizsákmányolását.

Az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék emberkereskedelem bűntette miatt 11 év szabadságvesztésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a Bács-Kiskun megyei elkövetőt, aki 13 éves gyermekét szexuális szolgáltatásra átadta. Az élettársával szemben 3 év 6 hónap szabadságvesztés büntetést szabott ki a bíróság.

Az elsőfokú bíróság ítélete szerint a 40 éves férfi egy ismerősének biztosította, hogy a 13 éves leánygyermekét több mint féléven át, heti rendszerességgel, hétvégeken egy-másfél órára magához elvigye, és ott szexuális cselekményekre kényszerítse. A vádlott ismerőse alkalmanként 5-15 ezer forintot fizetett az apának. A gyermek esetenként tiltakozott, ekkor őt az apja bántalmazta. Az anya tudott a történtekről, és amikor a lánya segítséget kért tőle, akkor azt mondta neki, hogy ez az utolsó eset, hogy el kell mennie. A nő bűnösségét bűnsegédként elkövetett emberkereskedelem bűntettében állapította meg a bíróság. A szolgáltatás igénybevevő személyt a bíróság első fokon jogerőre emelkedett ítéletével szexuális erőszak bűntette miatt 11 év szabadságvesztésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség jelentett be fellebbezést a vádlottak terhére, mind a szabadságvesztés, mind a közügyektől eltiltás tartamának súlyosítása végett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezést fenntartotta és a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla felé a büntetések súlyosítását indítványozta.

Hozzászólások lezárva.