A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Szolnoki Törvényszék ítéletének a megváltoztatása, és a férfival szemben kiszabott szabadságvesztés súlyosítására, a végrehajtás felfüggesztésének mellőzésére és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A Csépán élő 29 éves férfi jó viszonyban volt az ügy sértettjével, rendszeresen találkoztak egymással és alkalmanként együtt is italoztak. 2019. március 6-án ketten kb. egy liter pálinkát ittak meg, amitől erősen ittas állapotba kerültek. Közöttük szóváltás alakult ki és ennek során a vádlott ököllel az orrán olyan erővel ütötte meg a sértettet, hogy az az ütéstől hanyatt esett és a fejét a mögötte lévő betonoszlopba ütve olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy ennek következtében hat nappal később elhunyt.

A férfi a bűncselekmény elkövetését a Szolnoki Törvényszék előtt folyó eljárásban az előkészítő ülésen beismerte, az elsőfokú bíróság 2 évi szabadságvesztés büntetésre ítélte, melynek végrehajtását 5 évi próbaidőre felfüggesztette.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség az ítélet ellen fellebbezést jelentett be a szabadságvesztés tartamának súlyosítása, valamint a végrehajtás felfüggesztésének mellőzése érdekében, továbbá a közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását is indítványozta.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészség fellebbezését fenntartotta. Az ügyben a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla fog döntést hozni.

Hozzászólások lezárva.