A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 18 éves férfi ellen a bűncselekmény felismerésére, elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette, súlyos testi sértés bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt.

A férfi 2017 decemberének közepén, a késő délutáni órákban Miskolcon az egyik utcában a láthatóan nehézkes és lassú járású 80 éves asszonyt erőteljes mozdulattal, mindkét vállánál fogva arccal a földre lökte. A földön fekvő nőtől el akarta venni a kézitáskáját, azonban a nő azt megpróbálta megvédeni és erősen tartotta, ezért a férfi azt legalább kétszer megrántotta, míg végül hozzájutott és a helyszínről elfutott. A táskát a benne lévő személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával, társadalombiztosítási kártyával, illetőleg egyéb személyes tárgyakkal a közelben lévő szemétégetésre használt területen eldobta, míg a 106 500 Ft készpénzt és 8 000 Ft értékű étkezési utalványt megtartotta.

A nő a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörés és vállficam sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.

 

Hozzászólások lezárva.