A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki családi veszekedést követően az egyik közösségi oldalon közvetítette azt, hogy fel fogja robbantani a házát.

A vádlott feleségével és kiskorú gyermekével él együtt egy hajdúnánási családi házban. 2019. szeptember 1-jén közte és felesége között vita robbant ki, veszekedtek, majd a vádlott italozni kezdett.

A vád szerint a férfi 17:00 óra körül, erősen ittasan, egyedül tartózkodott a családi házban. A vádlott a konyhában a gázcsővezeték csapját kitekerte, így a gáz szabadon áramlott a helyiségbe. Ezután a gázcsapot többször kinyitotta és elzárta, nyitott állapotban a gáz folyamatosan beáramlott.

A vádlott cselekményét élőben közvetítette egy közösségi oldalon és kifejezésre juttatta azt, hogy a házat fel fogja robbantani. Így többen tudomást szereztek a vádlott cselekményéről, értesítették a családtagjait, akik azonnal a rendőrség segítségét kérték.

A rendőrök 17:10 perckor érkeztek a helyszínre, az ingatlan udvarán lévő gázvezetéket elzárták, majd a lakásba bementek. Ekkor észlelték, hogy a vádlott a konyhában elzárta a gázcsapot és megkezdte a ház szellőztetését.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Hozzászólások lezárva.