A vádlott és fia kerékpárral egymás mögött közlekedett 2017. szeptember 2-án a délelőtti órákban a 35-ös számú főúton, Hajdúböszörmény felől haladtak Görbeháza irányába.

Az elől haladó vádlott észlelte, hogy vele szemben, az általa igénybe vett forgalmi sávban közeledik felé két gépkocsi, melyek egy harmadik járművet előztek. Tartott attól, hogy az előzést végző gépjárművek olyan közel kerülhetnek hozzájuk, hogy elsodorhatják őket, ezért a jobb kezében lévő, folyadékkal félig töltött, 0,7 literes műanyag kulacsot az előzést végrehajtó második jármű felé dobta. A kulacs az autó motorháztetejére esett, onnan a szélvédőbe csapódott, melynek következtében a motorháztető behorpadt, a szélvédő bal oldala pedig berepedt. Az érintett gépkocsiban 4 utas tartózkodott, akik nem sérültek meg, de a szélvédőben 30.500 Ft kár keletkezett, melynek megtérítésére a jármű tulajdonosa polgári jogi igényét előterjesztette.

A vádlott cselekményével KRESZ szabályt szegett, mivel közlekedése során a személy- és vagyonbiztonságot veszélyeztette, másokat a közlekedésükben indokolatlanul zavart.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban pénzbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.

Hozzászólások lezárva.