Riasztópisztollyal kísérelt meg rabolni egy férfi, azonban az eladó ellenállt, majd egy járókelő beavatkozása menekülésre késztette, a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség vádat emelt a támadó ellen.

A vádirat szerint a vádlott, egy 24 éves férfi 2018. január 17-én  az esti órákban, ittas állapotban, az arcát fekete sapkával és sáljával takarva bement a X. kerület, Üllői úton található kisboltba, ahol a kiszolgáló pulthoz lépett. A férfi elővett egy tűzfegyvernek látszó riasztópisztolyt és azzal a pult mögött lévő eladó mellkasára célzott, majd felszólította őt a kasszában lévő készpénz átadására, amelyhez odadobott neki egy szemeteszsákot.

A sértett azonban nem volt hajlandó átadni a bevételt, a pult mögül kijött, miközben a vádlott a riasztópisztolyt továbbra is felé irányítva követte őt, majd az eladó a fegyver csövére ráfogott és azt lefelé nyomta. Ezt követően az alkalmazott dulakodni kezdett a rablóval, amely során mindketten a földre estek. Időközben az üzletbe lépett egy vásárló, aki segítségül hívott egy járókelőt. A segítő rákiabált a vádlottra, aki ennek hatására a riasztópisztolyt és a zsákot hátrahagyva elmenekült a helyszínről. Az eladó a dulakodás során könnyű sérülést szenvedett.

A terheltet a Budapesti Rendőr-főkapitányság alapos nyomozással azonosította, és 2018. november 23-án elfogta.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, amely bűncselekményt a törvény öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

A férfi letartóztatásban van.

A Rendőrség által korábban közzétett közlemény és fotó az alábbi linken érhető el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/szembeszallt-a-fegyveressel

 

Hozzászólások lezárva.