Számon kérte ismerősét, miért nem segít neki, hogy tovább legyen szállása egy lovardában, majd életveszélyesen bántalmazta; a Fővárosi Főügyészség vádat emelt a férfi ellen.

A vádirat szerint a vádlott, egy 41 éves férfi 2011 júniusában egy X. kerületi lovardában kapott szállást. 2011. június 7-én a délutáni órákban a férfi a szállásán egy nőismerősével italozni kezdett, amelyet az esti órákban egy közeli kocsmában folytattak.

A lovastanyára visszafele a vádlott felelősségre vonta a nőt, hogy miért nem járt el az érdekében, hogy tovább maradhasson a lovardában. Miközben a sértettől magyarázatot követelt, hátulról lökdösni kezdte őt, majd a fejét több alkalommal, ököllel megütötte, illetve miután a nő a földre esett megrugdosta.

A sértett a bántalmazás következtében többszörös csonttörést és koponyaűri vérzést szenvedett, amely utóbbi életveszélyes sérülésnek minősül.

A férfi a bántalmazást követően ismeretlen helyre menekült, ezért ellene európai elfogatóparancsot is kibocsátottak a magyar hatóságok. Más bűncselekmény miatt az osztrák rendőrség elfogta a férfit, majd 2017 márciusába átadta a magyar nyomozó hatóságnak.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely bűncselekményt a törvény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

A rendőrség által az elfogásról korábban közzétett videó itt elérhető:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/kulfoldon-bujkalt-a-bantalmazo-videoval

 

Hozzászólások lezárva.