A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő rablás bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 2020. augusztus 3-án, Velencén három társával egy idős párt fegyveresen kirabolt és azzal fenyegette őket, hogy megöli.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak hajnalban a nyugdíjas házaspár által lakott ingatlanhoz mentek azért, hogy kirabolják őket. Egy terhelt a gépkocsiban figyelt, míg három gyanúsított bement az ingatlanba. A sértetteket bántalmazásukkal fenyegették, valamint értékeik átadását követelték tőlük. Az egyik gyanúsított kézi lőfegyvernek látszó tárgyat szegezett a férfire és élete kioltásával fenyegette, amelynek hatására a sértettek értékeiket átadták, közel 23 millió forint értékű készpénzt és értéktárgyakat. A gyanúsítottak a helyszínről gépkocsival menekültek el.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel alaposan lehet tartani a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, valamint attól, hogy összebeszéléssel a bizonyítást veszélyeztetné, illetve újabb bűncselekményt követne el.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a bíróság döntése védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

Hozzászólások lezárva.