A Fejér Megyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a három férfinak a letartóztatását, akik 2019. november 28-án, egy nagylóki vendéglátóipari hely teraszán az ittas férfit székhez kötözték, magára hagyták, amelynek következtében a sértett elhunyt.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak az esti órákban a sértettet szeszes itallal leitatták, majd – észlelve a teraszon alvó és hangosan horkoló sértettet – úgy döntöttek, hogy a székhez kötözik. Ennek érdekében egyikük a pultostól szigetelőszalagot vásárolt, a sértettre egy másik széket borított, majd a két széket az abban elhelyezkedő sértettel a szigetelőszalaggal áttekerte, a végtagjait a székek lábaihoz, illetve karfáihoz rögzítette. A gyanúsítottak a zárást követően a pultossal együtt távoztak, azonban az alvó, megkötözött sértettet magára hagyták.

A mozgásában korlátozott, önmentésre képtelen férfi az éjszaka folyamán megpróbált kiszabadulni, amelynek során a székekkel együtt felborult, majd a hajnali órákban a terasz padlóján kihűlés következtében elhunyt.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel – amely 10 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés – alaposan lehet tartani a gyanúsítottak szökésétől, elrejtőzésétől, valamint alaposan feltehető, hogy szabadlábra helyezésük esetén a bizonyítást a tanúk befolyásolásával, illetve bizonyítékok elrejtésével megnehezítenék.

A Székesfehérvári Járásbíróság a mai napon dönt a gyanúsítottak letartóztatásáról.

 

Hozzászólások lezárva.