A Fejér Megyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak az őrizetben lévő nőnek a letartóztatását, aki 2019. november 28-án, egy nagylóki vendéglátóipari helyen, annak kiszolgálójaként, a jelenleg letartóztatásban lévő három társával egy férfit leitatott, a jelenlétében a társai a sértettet székhez kötözték, majd magára hagyták, amelynek következtében a sértett elhunyt.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított három társával együtt az esti órákban a sértettet szeszes itallal leitatta, majd a férfi a teraszon egy székben elaludt. A jelenleg letartóztatásban lévő három terhelt, észlelve a teraszon alvó sértettet úgy döntött, hogy a székhez kötözik. Ennek érdekében az egyik gyanúsított a terhelttől szigetelőszalagot vásárolt, majd a terhelt jelenlétében a férfira egy másik széket borított, a két széket az abban elhelyezkedő sértettel a kötözőszalaggal áttekerte, a végtagjait a székek lábaihoz, illetve karfáihoz rögzítette. A terhelt mobiltelefonjával a megkötözött sértettet lefényképezte, majd a képet az ismerőseinek elküldte. A fényképfelvétel egy internetes közösségi oldalra is felkerült. A négy gyanúsított a zárást követően a helyszínről együtt távozott, azonban az alvó, megkötözött sértettet magára hagyták.

A mozgásában korlátozott, önmentésre képtelen férfi az éjszaka folyamán megpróbált a kötözésből kiszabadulni, amelynek során a székekkel együtt felborult, majd a hajnali órákban a terasz padlóján kihűlés következtében elhunyt.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel, – amely tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig terjedő szabadságvesztés – alaposan lehet tartani a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, valamint alaposan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén a bizonyítást a tanúk befolyásolásával, illetve a bizonyítékok elrejtésével megnehezítené.

A Székesfehérvári Járásbíróság a mai napon dönt a terhelt letartóztatásáról.

Hozzászólások lezárva.