A Fővárosi Főügyészség további kettő hónappal indítványozta meghosszabbítani annak a fiatalkorúnak az előzetes letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható egy 19 éves nő megölésével. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértett.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2018. január 12-én az esti órákban a XVII. kerület, Újlak utcában lévő lépcsőházban szóváltást követően a sértettet egy késsel többször megszúrta.

A sértett az elszenvedett sérülések következtében a helyszínen meghalt.

A Fővárosi Főügyészség az elfogást követően a gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta, a Budai Központi Kerületi Bíróság azonban 2018. január 15-én ehelyett házi őrizetet rendelt el. A főügyészség fellebbezésével egyetértve, a Fővárosi Törvényszék, mint másodfokú bíróság a végzést megváltoztatta, és a fiatalkorút 2018. január 23-án előzetes letartóztatásba helyezte.

A Fővárosi Főügyészség álláspontja szerint az előzetes letartóztatás fenntartása továbbra is indokolt. A gyanúsított terhére rótt kiemelkedően súlyos bűncselekmény, a várható büntetés nagysága, a gyanúsítottnak az elkövetést követően, illetve elfogásakor tanúsított magatartása megalapozza annak veszélyét, hogy az eljárás alól kivonja magát, így a jelenléte továbbra is csak a legszigorúbb kényszerintézkedés fenntartásával biztosítható.

Erre figyelemmel a Fővárosi Főügyészség indítványozta, hogy a bíróság a gyanúsított előzetes letartóztatását további kettő hónappal, 2018. április 23. napjáig hosszabbítsa meg.

Az indítvánnyal az elsőfokon eljáró nyomozási bíró egyetértett, és a terhelt előzetes letartóztatását fenntartotta azzal, hogy azt továbbra is javítóintézetben kell végrehajtani.

Az ügyben a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság teljesíti.

A gyanúsított elfogásáról a Budapesti Rendőr-főkapitányság által korábban közzétett felvételek az alábbi linken elérhetők:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/elfogtak-a-rakoskereszturi-emberoles-elkovetojet

 

Hozzászólások lezárva.