A nyomozó hatóság folytatólagos kihallgatása keretében a korábbihoz képest súlyosabb bűncselekmény, így halált okozó ittas járművezetés bűntettének megalapozott gyanúját közölte a férfival.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2017. március 18-án Budapesten, a Szentendrei úton hátulról belerohant egy előtte álló, piros lámpánál várakozó gépkocsiba, amelynek sofőrje és az utasa életét vesztette.

A nyomozás során beszerzett vegyészszakértői vélemény alapján jelenleg megállapítható, hogy a gyanúsított a gépkocsit ittas állapotban vezette. A nyomozást teljesítő Budapesti Rendőr-főkapitányság a korábban halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsított férfival súlyosabb bűncselekmény, így halált okozó ittas járművezetés bűntettének megalapozott gyanúját közölte.

A terhelt a gyanúsítás módosítása ellen panaszt jelentett be, amit a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség elutasított.

A kerületi ügyészség indítványozza, hogy további három hónappal hosszabbítsák meg a gyanúsított előzetes letartóztatását. A bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, és bizonyítottság esetén a kiszabható büntetés nagysága, valamint az elkövetés jellege, körülményei a kerületi ügyészség álláspontja szerint – a gyanúsított egészségi állapotának javulása esetén – megalapozzák, hogy megszökhet vagy elrejtőzhet. Az ügyben a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság teljesíti.

Hozzászólások lezárva.