A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett annak a szerb férfinak a letartóztatására, aki péntek délben próbált meg közel 20 kg marihuanát Magyarország területére csempészni.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2019. április 12-én 12 óra 25 perckor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke Közúti Határátkelőhelyen egy személygépkocsi sofőrjeként. A pénzügyőr bejelentendő vámárura vonatkozó kérdéseire nemmel felelt, ezt követően a gépkocsi tételes átvizsgálására került sor, melynek során a gépkocsi aljában kialakított rejtekhelyről 23 csomag, összesen 20 kg tömegű marihuana került elő. Az elvégzett gyorstesztek megállapították, hogy a csomagok kábítószert tartalmaznak. A kábítószer tiszta hatóanyagtartalma a jelenlegi adatok szerint meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére.

A főügyészség indítványáról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon tartandó ülésen fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.