A pénzhamisítás bűntette miatt indult ügyben Szlovákiában indult eljárás, amelyet a Legfőbb Ügyészség átvett, az így folytatott eljárásban a Tatabányai Járási Ügyészség nyújtott be vádiratot azzal a két magyar állampolgárságú férfival szemben, akik 100 darab hamis euro bankjegyet értékesítettek Szlovákiában.

A vádirat szerint a két férfi 2015 októberét követően megszerzett 100 darab 100 eurós címletű hamis bankjegyet, majd azokra vevőt kerestek. A férfiak a hamis bankjegyeket 2016. március 31-én Magyarországról Szlovákiába vitték és aznap 4.000,- euróért értékesítették.

A bűncselekmény miatt Szlovákiában indult büntetőeljárás. A lefoglalt hamis bankjegyek jól sikerült hamisítványok. Az eljárást Magyarország Legfőbb Ügyészsége átvette.

A Tatabányai Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a többszörös visszaesőnek minősülő férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra, a büntetlen előéletű férfit  börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra, valamint mindkét elkövetőt egyaránt 628.320,- Ft összegű vagyonelkobzásra ítélje, továbbá a lefoglalt hamis bankjegyeket kobozza el. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság kötelezze a vádlottakat a nyomozás során felmerült 1.079.500,- Ft bűnügyi költség viselésére.

Hozzászólások lezárva.